KA13, norges mest ambisiøse ombruksbygg

Et resirkuleringsprosjekt på Tullinløkka
Et resirkuleringsprosjekt på Tullinløkka
17.3.2021
Tilbake til oversikt

KA13, norges mest ambisiøse ombruksbygg

Et resirkuleringsprosjekt på Tullinløkka
Publisert:
17.3.2021
Back to activity page

Scenario er en viktig del av det omfattende ombruksprosjektet i Kristian Augustsgate 13 (KA13). Prosjektet utgjør hele åtte etasjer med gjenbrukte materialer som skal bli det nye kontorhotellet til Spaces. Her samarbeider vi tett med Spaces, Entra, Insenti og MAD Arkitekter
for å sikre en sirkulær og bærekraftig byggeprosess, med et felles mål om å gjøre ombruksbygg konkurransedyktig på lik linje med ordinære bygg.

                                                                                                                                                                     Møtet mellom gammelt og nytt // Photo: © AS Scenario

Spilene er ombruk fra badstuen i Tøyenbadet og spilehimling fra Refstad skole // Photo: © AS Scenario

Fokuset er bærekraft og langsiktighet i alle ledd. Lokalet skal være fleksibelt, med tidløse interiører av gode materialer som varer og kan endres. Der vegger er satt opp, skal de lett kunne tas ned og flyttes etter behov. Da hjemmekontoret er blitt et sted der man jobber konsentrert, vil det hos Spaces være mindre nødvendig med faste sitteplasser, men heller gode arenaer der man kan samhandle med andre.

Sosiale sittegrupper er en viktig del av Spaces-konseptet // Photo: © AS Scenario

Hvorfor er KA13 et ombruksbygg?

Byggematerialer er blitt hentet fra andre bygg, overskuddslagre og fra det opprinnelige kontorbygget. Vegger, dører, vinduer, ventilasjonskanaler, stål og sprinkelanlegg er gjenbrukt. Hulldekker er hentet fra regjeringskvartalet, gitterrister fra Tøyenbadet er blitt til rekkverk, samt at furubenkene fra svømmehallen er blitt til en atriumstrapp. Hvert materiale brukt i prosessen er nøye gjennomtenkt, noe som skal følges helt til siste detalj.

Våre kolleger hos Scenario er nå på leting etter løst inventar som skal følge den samme grunnleggende ideen om gjenbruk og resirkulering. Det blir spennende å følge veien videre se det endelige resultatet!Mer info om resirkuleringsprosjektet KA13 finner du på klima.no, næringseiendom.no, aftenposten.no og nrk.no.

Følg oss på instagram for å se prosessen videre →

Kanskje du også vil lese:

No items found.
Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right