Boken om Deichman Bjørvika

Lundhagem og Atelier Oslo arkitekter // Scenario interiørarkitekter

30.8.2022

"I en verden hvor tilgang på informasjon er ubegrenset, endres bibliotekets rolle. Oslos nye hovedbibliotek, Deichman Bjørvika, representerer en nyskapende tolkning av hva et bibliotek kan romme. I motsetning til den tradisjonelle oppfatningen av biblioteket som et arkiv, er bygningen som de to arkitektkontorene Lundhagem og Atelier Oslo har tegnet, blitt en levende møteplass for alle - en ny type offentlig rom. Med et imponerende og variert innhold har Deichman Bjørvika på kort tid etablert seg som et kulturelt og sosialt knutepunkt.

I denne rikt illustrerte boken følger vi design- og byggeprosessen fra arkitektenes første tanker og skisser, til åpningen av det ferdigstilte hovedbiblioteket. Gjennom tekster av forfatteren Elif Shafak og Liv Sæteren, mangeårig biblioteksjef ved Deichmanske bibliotek, tematiseres bibliotekenes betydning som integrerende sosial kraft. Niklas Maak, professor i arkitekturhistorie, diskuterer det nye biblioteket i en arkitekturhistorisk kontekst. Fotoessays av Iwan Baan, Einar Aslaksen og Hélène Binet fanger det nye hovedbibliotekets arkitektur, atmosfære og hvordan publikum har tatt i bruk byens nye felles rom."

Boken kan man blant annet kjøpe hos Deichman Bjørvika.

No items found.

Kanskje du også vil lese:

No items found.
Tilbake til oversikt

Boken om Deichman Bjørvika

Lundhagem og Atelier Oslo arkitekter // Scenario interiørarkitekter
Publisert:
12.10.2022
Back to activity page
Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right