Boken om Munch

Constructing MUNCH

8.2.2023

Munchmuseet. Stolt, omstridt, elsket – og intet mindre enn en byggteknisk bragd. Som eneste akkrediterte fotograf har Tove Lauluten fulgt byggeprosessen fra start til mål. Det tok 6 år.

Lauluten vil vise frem det vakre og estetiske på en byggeplass:

– Jeg vil vise de nøysomme, tidkrevende prosessene som er utført av mye rå muskelkraft og dedikasjon til prosjektet. Fra massive grunnarbeider, over i betongkunsten og til ferdig publikumsbygg for Edvard Munch sine uerstattelige samlinger.

I dag står Munchmuseet i hovedstadens vannkant og bukker mot byen. Fotografiene viser ulike tids­bestemte øyeblikk i byggeprosessen, og dokumenterer bygningskroppens gradvise oppbygning og komplettering helt fra de første grunn­arbeidene på tomten startet opp. Tove Lauluten viser oss hva det vil si å unnfange et nytt hjem for Edvard Munch, en av de viktigste personene i kunsthistorien.

I nært samarbeid med arkitekt er all innredning utformet av Scenario interiørarkitekter for å understøtte MUNCHs identitet ved bruk av rene, enkle former i en nordisk materialpalett. Hele prosessen har foregått i tett dialog med de ansatte for å ivareta MUNCHs komplekse behov gjennom bruk av skreddersydde løsninger.

Boken kan du blant annet kjøpe her.

No items found.

Kanskje du også vil lese:

No items found.
Tilbake til oversikt

Boken om Munch

Constructing MUNCH
Publisert:
8.2.2023
Back to activity page
Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right