Kristiansands nye museum!

Kunstsilo

7.5.2024

ENDELIG ÅPNER KUNSTSILO KRISTIANSAND! Scenario er stolte av å ha jobbet i tett samarbeid med Sørlandets kunstmuseum og Mestres Wåge Arkitekter med den mye omtalte Kunstsilo i Kristiansand. Kunstsilo er en prisbelønt, tidligere kornsilo på Odderøya i Kristiansand som er forvandlet til et av Nord-Europas mest nyskapende kraftsenter for kunst- og kulturopplevelser. Museet skal romme Tangen-samlingen, verdens største samling av nordisk modernisme, og Sørlandets Kunstmuseums faste samlinger. I tillegg blir det internasjonal digital samtidskunst, temporære utstillinger, og et utvidet tilbud med foredrag, konserter, matopplevelser, workshops, selskapslokaler og arrangementer.

Vår oppgave har vært å ivareta Kunstsilo sine verdier og visjon om å være modig, handlekraftig, inkluderende og raus. Gjennom et sterkt og samlende interiørkonsept fremstår museet som en unik gjennomgående merkevare. Vi har vært med å artikulere historien om en tidligere kornsilo i transformasjon til moderne arkitektur og ny bruk. Det er lagt vekt på et nordisk designuttrykk med lokale nordiske ressurser og produkter.

Vi takker for tilliten og gleder oss til åpningen 11. mai!

Les mer om det spennende prosjektet:

Kunstsilo - Hjemmeside

Mestres Wåge Arquitectes - Kunstsilo

CNN (10.01.24) - The new architecture set to shape the world in 2024

VG (29.01.24) - Ti nybygg som skal rocke verden i 2024. Et av de er norske

Financial Times (24.04.24) - Nicolai Tangen is busting the silo

Dagens Næringsliv (25.04.24) - Bli med Nicolai Tangen inn i omstridte Kunstsilo

No items found.
Tilbake til oversikt

Kristiansands nye museum!

Kunstsilo
Publisert:
7.5.2024
Back to activity page
Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right