Loading greatness

Bolig Nesbru

Prosjekt: Rehabilitering av enebolig
Kunde: Privat
Areal: 300 m2
År: 2020

Totalrehabilitering av spennende enebolig
på 300 m2 på Nesbru i Asker.
Boligen er opprinnelig fra 1950 og med
et tilbygg utført i 1979.

Del meg gjerne

Form og funksjon

Huset har en fantastisk beliggenhet ved vannet med
utsyn til Nesøya. Den vakre utsikten ønsket vi å maksimere
ved å åpne fasaden med større vinduer og foldedører
mot terrassen. Dette grepet ga også fasaden et nytt og
mer moderne uttrykk. Foldedørene gjør det mulig å åpne
hele sydfasaden ved kjøkkenet, og knytter sammen inne
og ute slik at kjøkkenet er lett tilgengelig fra hagen og ny
terrasse med pergola og utepeis, og som egentlig var begynnelsen på oppdraget.

 

Himlingshøyden i dette nesten sakrale rommet ga rom for å etablere en stor gasspeis kledd med varmvalsede stålplater. Peisen er nå naturlig midtpunkt og har blitt et smykke i det
store allrommet. I himling har vi lagt inn en lydabsorberende himling for å sikre god akustikk i rommet. 

Bolig Nesbru © AS Scenario MNIL //
Photo: Nina Isabell Abrahamsen

Kunden ønsket en følelse av lukuriøsitet, noe vi har skapt ved hjelp av fargevalg og materialitet og møbler.

Kunden ønsket en følelse av lukuriøsitet, noe vi har skapt ved hjelp av fargevalg og materialitet og møbler.

Å skape gode rom

Det er viktig for oss å skape gode og praktiske soner
med naturlig flyt. Å knytte innvendige soner som kjøkken
og spisestue til utearealer gir god normalt god funksjonalitet.
Det er også i disse sonene man har mest glede av lys
og solforhold.
Et godt allrom tilrettelegger samle hele storfamilien og venner
– mens stue for avslapping og TV-titting med fordel kan
plasseres imindre arealer og der vindusarealene er mindre.

 

Her ønsket vår oppdragsgiver en nøytral og tidløs fargepalett
som snakket godt med huset, og som kunne være en god bakgrunn for eksisterende kunst og objekter med historie
fra diverse reiser. Dempede fargetoner er derfor benyttet gjennomgående i huset, og sorte detaljer er benyttet som kontrast forå stramme opp.


I noen soner har vi tilført en "edge" i fargevalget, på soverommene i form av spenstig tapet og tekstilvalg som er med på å underbygge følelse av luksus. Eksisterende møbler er supplert med nye bærekraftige møbler og inventar som sammen gir
et unikt og personlig utrykk.

Bolig Nesbru © AS Scenario MNIL //
Photo: Nina Isabell Abrahamsen

Hotellfølese og luksus

Mastersoverommet ligger plassert i vest og har blitt en egen 
liten suite med den absolutte følelsen av å være på hotell. 
Suiten inneholder walking-garderobe, eget bad, ny gasspeis 
samt et spesial designet møbel medintegrert TV.
Fargene er dempet, og gardinene slipper inn akkurat passe 
med lys. Et fantastisk rom deravkobling står i fokus.

På dette prosjektet har scenario bistått med både nye planløsninger, interiørløsninger, fasadeendringer og utearealer. Boligen hadde mange gode kvaliteter som vi har bygget
videre på. Hovedfokuset har derfor vært kommunikasjon
inne og ute, nye vinduer og detaljering, og til sist et nytt
og mer inviterende inngangsparti. Dette har blitt strammet
opp med en portal og stor pivothengslet inngangsdør.
Det nye inngangspartiet inviterer deg nå inn i en romslig hall dominert av en ny spesialdesignet trapp som knytter etasjene godt sammen.

Lyst til å se flere av våre boligprosjekter? 
Sjekk ut vår Instagram side!

Bolig Nesbru © AS Scenario MNIL //
Photo: Nina Isabell Abrahamsen  

Relaterte prosjekter

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right