Loading greatness

Hytte Hafjell

Prosjekt: Hytte Hafjell
Kunde: Privat
Areal: 120 m2
År: 2016

For mange er beliggenhet og riktig infrastruktur det aller viktigste ved valg av bolig eller hytte.
Det gjelder definitivt her hvor ønsket var en lettstelt fjellhytte eller -leilighet med gangavstand til skiløyper, skiheiser og «after ski». Med andre ord et sted man ikke behøver å bruke bil.

Endelig dukket det perfekte objektet opp, dvs. en leilighet med den perfekte størrelse og beliggenhet. Bonusen var en fantastisk utsikt mot fjellheimen og en lun og solfylt terrasse.

Interiøret derimot var ganske utdatert.

Del meg gjerne

Visjon og konsept


Drømmen var et sted å koble av fra ukens kjas og mas og ha et sted å finne ro. Stikkord for interiørkonseptet ble derfor enkle linjer, rolig fargepalett, lunhet og komfort. Panel, bygningsdetaljer og fast innredning ble derfor valgt i enkel og stram utførelse. Lunhet er skapt med bruk av mye treverk og panel som er behandlet i dempede jordfarger.

Tekstiler og skinn, på både møbler, tepper og puter, er holdt i grå, beige og brune toner, og sammen med de store flatene skaper dette en rolig stemning og god atmosfære. Også stenfliser, innredning og tekstiler på badene er holdt i de samme rolige fargenyansene.

En del av innredningen er ny, men her finner man også arvede gjenstander og eksisterende møbler som står fint side om side!

Hytte hafjell // AS Scenario MNIL © Photo: Gatis Rozenfelds

"Drømmen var et sted å koble av fra ukens kjas og mas og ha et sted å finne ro."

"Drømmen var et sted å koble av fra ukens kjas og mas og ha et sted å finne ro."

Hva måtte gjøres?

Her trengtes helt klart et trent øye for å se muligheter. Stuen var liten og trang og dominert av en trapp som var plassert midt i rommet. Peisen hadde aldri fungert, og garderobe og oppbevaringsmuligheter var helt fraværende. Interiøret var også preget av malte paneler og fiskebensmønstret glassfiberstrie inspirert fra 80/90- tallets fargepalett.

Det første som måtte gjøres var å fjerne den eksisterende trappen og erstatte den med en rettløpstrapp.
Noen enkle grep med veggene til soverommene muliggjorde praktiske løsninger og et hyggelig og funksjonelt allrom.
I tillegg klarte vi å få plass til et ekstra bad, som er praktisk for en leilighet med 4 soverom. En dobbel vegg mellom stue og soverom ga mulighet for nisjer som kunne utnyttes til garderobe eller andre oppbevaringsmuligheter.

Hytte Hafjell // AS Scenario MNIL © Photo: Gatis Rozenfelts

Relaterte prosjekter

No items found.
Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right