Loading greatness

Oslo Kemnerkontor

Oslo Kemnerkontor

Prosjekt: Kontor
Kunde: Avantor og Oslo Kemnerkontor
Areal: 7500 m2
År: 2017

I et fremtidsrettet bygg har Scenario hatt ansvaret for å skape optimale forhold for et aktivitetsbasert arbeidsmiljø for Oslo Kemnerkontors ansatte.

I Nydalen, der det en gang lå fabrikker langs Akerselva, har det vokst opp en ny bydel med en miks av boliger, kontorer og forretninger. På området der Oslos spikerverk tidligere lå har Oslo Kemnerkontor sine lokaler i to bygg skapt av MAD Arkitekter som en del av det nye kvartalet "Spikerverket".

Scenarios oppgave i prosjektet har vært omfattende, da vi var engasjert av både byggherre Avantor og leietaker Oslo Kemnerkontor. Utover generell prosjektering har Scenario utarbeidet helhetskonsept, tegnet all spesialinnredning og hatt hovedansvaret for materialitet, planløsninger, brukerprosess og beskrivelser av løse møbler og annet inventar.

Oslo Kemnerkontor // AS Scenario MNIL © Photo: Gatis Rozenfelds

På området der Oslos spikerverk tidligere lå har Oslo Kemnerkontor sine lokaler i to bygg skapt av MAD Arkitekter som en del av det nye kvartalet Spikerverket.

På området der Oslos spikerverk tidligere lå har Oslo Kemnerkontor sine lokaler i to bygg skapt av MAD Arkitekter som en del av det nye kvartalet Spikerverket.

Aktivitetsbasert jobbform

Viktige nøkkelord for prosjektet har vært fleksibilitet og funksjonalitet. Bygget er moderne og byr både på ny teknologi og bærekraftige løsninger. Dessuten er det tilrettelagt for aktivitetsbasert arbeidsform, en type arbeidsmiljø der at de ansatte ikke har faste plasser, men i stedet velger det som passer best for oppgaven de skal utføre. Det kan være et stillerom for å ta en telefon eller en sittegruppe for å ta en uformell prat med kollegaer om et prosjekt. Her har Scenario, som har lang erfaring med aktivitetsbaserte kontorer, hatt fokus på brukerprosesser for kemnerkontorets ansatte for å kartlegge behov og skreddersy et interiørkonsept som støtter oppom og underletter deres arbeid.

Oslo Kemnerkontor // AS Scenario MNIL © Photo: Gatis Rozenfelds

Møtested for de ansatte

I tillegg til arbeidsområdene har Scenario prosjektert og innredet fellesarealer og sosiale soner, som bibliotek og kursrom, samt møteromssenter og kundesenter. Også kantinen, som er et felles møtested for de ansatte i begge byggene som Oslo Kemnerkontor disponerer, har vi innredet. Både her og i resten av lokalene spiller interiøret fint opp mot byggets betongvegger og røffe flater, et nikk til områdets industrielle fortid, med bruk av mye sort og formsterk moderne design. Resultatet er en funksjonell arbeidsplass fylt med energi og særpreg.

Lyst til å se mer av vår arbeidsprosess og ferdigstilte prosjekter? 

Se vår Instagramkonto!

Oslo Kemnerkontor // AS Scenario MNIL © Photo: Gatiz Rozenfelds

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right