Loading greatness

Loftsleilighet Bygdøy Allé

Prosjekt: Bygdøy Allé - Loftsleilighet
Kunde: Privat
Areal: 230 m2
År: 2016

Scenario måtte tilbake til scratch da loftsleiligheten på det tidligere tørkeloftet skulle renoveres. På 1970-tallet hadde loftet blitt gjort om til en romslig bolig spredt over de to øverste etasjene i bygården på Frogner.

Mye skjer imidlertid på 40 år.
Da nåværende eier kjøpte leiligheten i 2016,
likte de mange av de arkitektoniske detaljene, men interiøret var nedslitt og planløsningene
lite funksjonelle.

Del meg gjerne

Å jobbe med bygget

Det var naturlig å strippe eksisterende løsninger ned til konstruksjonene slik at originale bjelker og opprinnelige mursteinsvegger ble eksponert. Dette ga interiørarkitektene i Scenario blanke ark i forhold til å lage en ny og bedre planløsning.

Røropplegg for leilighetens våtrom ble skjult i bjelkelaget, alle gulv fikk samme nivå. Den karakteristiske og tydelig strukturen som leilighetens arkitektur har, ga tydelige føringer for interiørløsningene.

Ønsket var, nær sagt selvfølgelig, å vise frem de gamle bjelkene og teglveggene, og fremheve dem gjennom en stram og enkel innredning.

Allrommets kjøkken går langs hele den ene gavlveggen og er en viktig, godt synlig del av rommet. For å unngå at kjøkkenet ble for dominerende, er det godt integrert i resten av innredningen, og har fått en tøff, men samtidig diskret sotfarge som står fint til murveggen. Leiligheten er innredet med moderne, tidløs design i fint samspill med innslag av arvede møbler og kunst.

Loftsleilighet Bygdøy Allé / AS Scenario MNIL © Photo: Sturla Bakken

På det gamle tørkeloftet bygger den moderne innredningen opp under bygningens opprinnelige arkitektur.

På det gamle tørkeloftet bygger den moderne innredningen opp under bygningens opprinnelige arkitektur.

Særegne detaljer

En trapp laget av gamle jernbanesviller er et blikkfang
i den romslige hallen og svinger seg opp til toppetasjen,
som er omgjort til et stort allrom med utsikt både til
Holmenkollen og Oslofjorden.
Her samles fellesfunksjoner som kjøkken, spiseplass, sofagruppe og arbeidsplass. Rommets to nivåer er beholdt og skaper mindre, mer intime soner i det store volumet.

Med mye eksponert treverk og murstein har Scenarios interiørarkitekter valgt en palett med dempede jord- og
sotfarger samt naturstein som gjennomgående tema både
for fast og løs innredning. Det gir et helhetlig og moderne
uttrykk som spiller på lag med de rustikke elementene
i leiligheten.

Se flere av våre karakteristiske prosjekter på
vår Instagram!

Loftsleilighet Bygdøy Allé / AS Scenario MNIL © Photo: Sturla Bakken

Sjarmen i det originale

Noe av sjarmen med eldre boliger er også det
som kan gi hodebry. På det gamle tørkeloftet var
flust med skjeve vinkler.

Løsningen ble å spesiallage alle faste innredninger,
noe som også hadde den fordelen at rommene er blitt
maksimalt utnyttet.

Loftsleilighet Bygdøy Allé / AS Scenario MNIL © Photo: Sturla Bakken

Relaterte prosjekter

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right