Loading greatness

Adam og Eva

Adam og Eva

Prosjekt: Adam og Eva, Fornebu S
Kunde: Adam og Eva
Areal: 186 m2
År: 2020

Frisørkjeden Adam og Eva er en velkjent merkevare i Norge. Da Scenario fikk oppdraget med å innrede kjedens nye flaggskipsalong var vi derfor opptatt av å skape en tydelig identitet som kunne bygge merkevaren videre. Med ansvar for planløsning samt fast og løst inventar, hadde vi et godt utgangspunkt for å skape en helhet knyttet opp til Adam og Evas profil, og samtidig komme med nye impulser som utvider salongens stemningsregister. Vi ønsket å skape soner for ro så vel som den livligheten mange forbinder med en frisørsalong.

Del meg gjerne

Arkitetur & materialer

Lokalet på kjøpesenteret Fornebu S utenfor Oslo, ligger rett ved en av senterets innvendige torg og har en buet glassfront som strekker seg over tre fjerdedeler av fasaden. Åpenheten ut mot omgivelsene gjorde det naturlig å la både interiør, materialbruk og planløsning referere til byggets arkitektur. Den buede fasaden har vi videreført inne i salongen på ulike måter.

Treverk i eik er, sammen med glass og stein, bærende materialer også i senterets arkitektur. I salongen har vi brukt det for å skape et interiør som signaliserer ektehet, kvalitet og en elegant minimalisme. Det kontrastfylte samspillet mellom massivt tre og transparent glass gjør at salongens innredning oppleves som både lun og luftig.

Det kontrastfylte samspillet mellom massivt tre og transparent glass gjør at salongens innredning oppleves som både lun og luftig.

Det kontrastfylte samspillet mellom massivt tre og transparent glass gjør at salongens innredning oppleves som både lun og luftig.

Formspråk & Funksjon

Den buede formen er hentet videre i en vegg i opal glassbyggerstein som er plassert midtveis mellom det indre rommet og fasaden. Her er det klippeplasser på hver side, noe som gir kundene en valgmulighet om de ønsker å sitte ut mot front eller mer skjermet på innsiden av glassveggen. Også de synlige døråpningene i salongen og hylleseksjonene ved klippeplassene er buet som en forlengelse av dette temaet, og et aldri så lite nikk til den klassiske arkitekturens rene, harmoniske linjer.

Ideen om et mindre, avskjermet rom i hjertet av lokalet kom tidlig i prosessen, og ble utgangspunkt for resten av interiøret. Her ligger salongens hårspa, med stoler for hårvask og annen behandling. Mens resten av lokalet er lyst og luftig, har dette lukkede området fått en dempet atmosfære gjennom myke tekstiler på ytterveggen, mørkt gulv, varm eik og en miks av indirekte belysning og lyspunkter.

Adam og Eva // AS Scenario MNIL © Photo: Pernille Haukvik
/ Nina Isabell Abrahamsen

Les mer om prosjektet under nyheter her.

Følg oss på instagram for jevnlige oppdateringer!

Relaterte prosjekter

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right