Loading greatness

Adam og Eva - Strømmen

Adam og Eva - Strømmen

Prosjekt: Adam og Eva Strømmen
Kunde: Adam og Eva
Areal: 135 m2
År: 2023

Vi er veldig stolte av å skape et prosjekt som setter presedens for gjenbruk av materialer fra messestand. Hovedvekten av materialene for dette prosjektet er hentet fra tendensutstillingen på Oslo Design Fair 2023, som Scenario står bak, og overskuddsmaterialer fra byggindustrien gjennom Rewo.

Gjenbruk av materialer

Scenario fikk i oppdrag å skape en moderne salong for Adam og Evas på Strømmen storsenter. Vårt mål ble å skape en annerledes salong, med en avskjermet og beroligende atmosfære – i sterk kontrast til det harde og ståkete kjøpesenteret utenfor. Inspirert av muligheten for å gjenbruke materialene som ble benyttet i tendensutstilingen på Oslo Design Fair i januar 2023, skapte dette et tydelig utgangspunkt for prosjektet.

Scenario tok for seg alt i fra konseptutvikling til det ferdige resultatet, og har gjennom prosjektet hatt en god prosess med alle involverte parter. Tett dialog er nøkkelen til suksess når man utfordres av begrensningene gjenbruk gir. Hoff møbelsnekkeri sto for koordineringen av materialene fra sitt verksted og bidro i stor grad til den vellykkede gjennomføringen.

Adam og Eva Strømmen // AS Scenario MNIL © Photo: Kevin Fauske

Med treverk i furu på vegger, gulv, tak og møbler får man både duften og en følelse av å være omgitt av norsk skog.

Med treverk i furu på vegger, gulv, tak og møbler får man både duften og en følelse av å være omgitt av norsk skog.

Konsept

Planløsningen i lokalet er inspirert av en labyrint-effekt, hvor det er laget mange små rom i lokalet. Dette er med på å gi en følelse av å tre inn i en annen verden og stenge ute kjøpesenterets ståk og mas. Fargevalget går fra naturlig lyst furupanel på gulv og tak til det innerste rommet beiset i dyp bruntone. Taket er malt i en dempet terracotta valør, som fremhever varmen i treverket. Og det beste av alt – de naturlige og miljøvennlige materialene gjør at lokalene lukter friskt av treverk!

Spor av tidligere bruk og annet slitasje fra tendensutstillingen ble beholdt og eksponert som en historiefortelling. Gulvbordene fikk nytt liv på vegg, med ru-siden ut og skapte en tekstur som bygget oppunder formidlingen av materialiteten.

Adam og Eva Strømmen // AS Scenario MNIL © Photo: Kevin Fauske

Sluttresultatet

Materialene i det eksisterende lokalet bar preg av lang tids bruk og var i stor grad lite gjenbrukbart. De bestod av glatte gulvfliser, hvite veggflater og møbler i uvarige materialer og dårlig forfatning. Ergonomisk var det også bedre å bytte ut de harde gulvflatene med treverk, som er snillere mot kroppen som står og går hele dagen.

Resultatet er en annerledes frisøropplevelse, hvor salongen er blitt en innbydende og intim oase.

Adam og Eva Strømmen // AS Scenario MNIL © Photo: Kevin Fauske

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right