Loading greatness

Adam og Eva - Paleet

Adam og Eva - Paleet

Prosjekt: Adam og Eva, Paleet
Kunde: Adam og Eva
Areal: 220 m2
År: 2022

Scenario ønsket å ta utgangspunkt i historien til lokalet, som fra 1886 til 2006 huset den ærverdige kunstnerrestauranten ´Blom´. Interiøret fra 1930-tallet var lesset med våpenskjold, fra alle som hadde mottatt æreordenen fra kunstnerforeningen.

Del meg gjerne

Elementer fra 1800-tallet

Dagens situasjon var strippet ned, slik at det kun var arkitektoniske elementer igjen. Visjonen ble derfor å tillatte seg et nedstrippet uttrykk, med luftighet der rom og romlige elementer fikk stå i fokus. Scenario har bistått med uttegning av ny planløsning, materialvalg og design av all fast innredning, i tillegg til oppfølgning.

De spesialdesignede klippeplassene ble flyttet ned til plassen rundt en original fontene, og produsert med integrert belysning. Her har vi hatt fokus på bruk av lys som installasjon og opplevelse, og ikke bare hygge eller funksjon. Slik har vi klart å skape en varm og lun atmosfære, som gjør at kunden vil føle seg avslappet.

Adam og Eva - Paleet // AS Scenario MNIL © Photo: Pernille Haukvik

"Å lage en organisk vegg viste seg å være mer tidkrevende, slitsomt og bekymringsfullt enn først antatt, men resultatet er fantastisk!!"

"Å lage en organisk vegg viste seg å være mer tidkrevende, slitsomt og bekymringsfullt enn først antatt, men resultatet er fantastisk!!"

Materialbruk

Det er brukt få materialer, nedtonede og stramme for å ikke ta oppmerksomheten fra de originale materialene i lokalet, eller den unike arkitekturen. Kalkmalte vegger mot rustfritt stål og gamle søyler skaper en fin kontrast.

Vi har valgt å bevare så mye som mulig av det originale, men det er lagt nytt gulv i heltre furu, som lett kan slipes ved behov i fremtiden. Stive, tykke gardiner ble brukt som skillevegger og definering av soner.

Å spille på lag med arkitekturen

Dette er et prosjekt som balanserer mellom kaldt og varmt, hardt og mykt, lyst og mørkt. Sansene stimuleres og formbesvarelsen bærer preg av å være nøye kuratert.

Farge- og materialbruken i hele salongen er holistisk og nedstrippet. Målet var å lage et interiør som trekker fram og spiller på lokalets unike arkitektur.

Adam og Eva - Paleet // AS Scenario MNIL © Photo: Pernille Haukvik

Relaterte prosjekter

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right