Loading greatness

Loftsleilighet Adamstuen

Loftsleilighet Adamstuen

Prosjekt: Bolig
Kunde: Privat
Areal: ca. 220 m2
År: 2021

I toppetasjen av et ærverdig hus fra begynnelsen av 1900 - tallet, i nybarokk og jugendstil finner du en nydelig loftsleilighet med klassiske detaljer. Her var ønsket å få et lunt hjem, men med et rustikt preg, gjenkjennelig for loftsleiligheter.

Planløsning

Den eksisterende planløsningen i leiligheten bestod av mange lukkede rom, med lite gjennomgående lys. Det ble tidlig skissert ut løsninger for å koble de lukkede rommene sammen og skape et åpent og sosialt kjøkken-allrom, et sted hvor hele familien kunne være samlet.

Vegger ble fjernet og gamle rustikke bjelker kom frem. Disse ble beholdt og synliggjort for å fortelle historien om det som har vært, samt for å skape den rustikke følelsen man var på utkikk etter.

I den private delen av hjemmet; med soverom, tv stue/kontor, garderober og bad, ble mange av de eksisterende veggene beholdt, mens noen av funksjonene ble flyttet og tilpasset kundens behov. Vi ga rom for store barnerom, med plassbygde garderobeskap, for optimal utnyttelse. Foreldrene ble gitt en egen fløy med walk-in garderobe og bad.

I dette prosjektet har Scenario hatt ansvaret for interiørprosjekteringen fra start til slutt. Vi har levert planløsningsskisser, fast inventar, samt gitt forslag til løse møbler, dekor og belysning.

Loftsleilighet, Adamstuen // AS Scenario MNIL © Photo: Kevin Fauske

Et åpent og sosialt kjøkken-allrom, et sted hvor hele familien samles.

Et åpent og sosialt kjøkken-allrom, et sted hvor hele familien samles.

Farger og materialer

Varmt treverk, sorte metaller, duse jordtoner og myke tekstiler ble et gjennomgående tema. De rustikke bjelkene la føringen, og varmt treverk ble brukt videre i gulvet og løse møbler, for å skape en helhet. Sorte smijernsdører i glass knytter rommene sammen og spiller videre på den "røffe" rammen som treverket gir.

En lys veggfarge fungerer som kontrast mot de ellers tunge materialene i allrommet og skaper en lys og luft. Vindusrammene er malt i samme farge som vegg for et moderne uttrykk. "Chunky" møbler med myke tekstiler gir en lun og hjemmekoselig atmosfære og stuen blir et behagelig sted å være.

Foreldre suiten ble gitt en avslappende sober farge som står godt mot treverket. Her finner du også en skreddersydd garderobe i røkt eik, som er nøye tilpasset kundens behov.

Skreddersøm

Loftsleiligheten er preget av skråhimling i de fleste rom. Dette ble en utfordring gjennom hele prosjekteringen. Alt av fast inventar måtte derfor skreddersys til hvert enkelt roms form og behov, noe som resulterte i unike løsninger og ga leiligheten et personlig preg.

Barneromsavdelingen med eget bad og romslige soverom, fikk et annet uttrykk enn resten av leiligheten. Da resten av interiøret er dempet, ønsket vi å skape et mer "barnlig" interiør for de yngre. Her har vi lekt oss med grønne og gule toner mot lys eike innredning på både bad og soverom.

Se flere av våre prosjekt på vår Instagramkonto!

Bolig Adamstuen// AS Scenario MNIL © Photo: Kevin Fauske

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right