Loading greatness

Deichman - Stolen

Deichman - Stolen

Prosjekt type: Møbeldesign
Oppdragsgiver: Kultur- og idrettsbygg – Deichman Bjørvika
Produsent: Offecct i samarbeid m. Scenario
År: 2020

For å skape et gjennomgående element som kunne knytte Deichman Bjørvikas ulike avdelinger sammen, ble Deichmanstolen utviklet. Stolen kombinerer ønsket om et visuelt bindeledd med behovet for en god arbeidsstol.

MATERIALITET

Stolen er laget i prosjektets hovedpalett med hvitpigmentert eik, konjakkfarget, kromfritt skinn, grønnlakkert stål og messing.
Den karakteristiske bøylen bak på ryggen er trukket ut fra resten av møbelet slik at det blir naturlig å ta tak i den snarere enn i stolryggen for å trekke stolen ut.
Dette minimerer slitasje og smuss på ryggens trekk. Både rygg og sete kan forøvrig byttes ut ved behov, slik at man unngår å måtte erstatte hele stolen.

Deichman Bjørvika // AS Scenario MNIL © Photo: Jonas Anhde Winge / Gatis Rozenfelds / Ole Walter Jacobsen

FORM & FUNKSJON

Besøkende på biblioteket vil gjerne bli sittende på stolen over lengre perioder, og det var derfor viktig at den sørget for god komfort så vel som at det ble en estetisk spennende opplevelse. Dessuten er stolen designet med en omsluttende form som gir brukeren noe skjerming og «privatliv» i forhold til personer som passerer i gåsonen bak stolen. For å unngå et polstret sete som ble for omfattende i forhold til stolens ellers smekre utforming, har setet blitt flatet ut ytterst. Dette grepet, i kombinasjon med messingdetaljer på setets underside gir det et lett, nærmest svevende uttrykk.

Siden Deichmanstolens underside er synlig for besøkende som beveger seg oppover fra en etasje til en annen, er setet polstret også på denne siden. Det er en detalj som understreker omsorgen som er lagt ned i å gi besøkende en best mulig opplevelse av biblioteket.

Ved å gjøre stolen lav og bred, slik at den tar sin plass uten å bli for dominerende, har Scenario skapt en stol som både kan stå alene og flere sammen på en rad.

Deichman Bjørvika // AS Scenario MNIL © Photo: Jonas Anhde Winge / Gatis Rozenfelds / Ole Walter Jacobsen

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right