Loading greatness

Hotell Nesbyen

Hotell Nesbyen

Prosjekt: Hotell
Kunde: Hotell Nesbyen
Areal: Ca.1670m2
År: 2021

Nesbyen, Nesfjellet og Hotel Thoen er relevant for vintergjester, så vel som sommergjester. Med unike skibakker i fjellet, mulighet for lange gå - og sykkelturer, ligger området til rette for fine opplevelser. I den gamle delen av Nesbyen, omgitt av gammel og staselig trehusbebyggelse, ligger hotellet, med røtter i 1950-tallets byggestil.

Spennende utfordringer

Scenario ble engasjert i prosjektet for å hjelpe til med å forene de ulike epokene i et nytt hotellkonsept, som også omfavner nåtidens estetikk. Utgangspunktet var et nedslitt hotell som hadde vært gjennom mange oppussingsrunder og som hadde et interiør preget av mange stilepoker. Bygningen hadde blitt utvidet i flere omganger, med den konsekvensen at romlogikk og planløsning var lite funksjonell.

Hotell Nesbyen // AS Scenario MNIL © Photo: Pernille Haukvik

"Den røde tråden gjennom hele dette arbeidet har vært å skape en lun og koselig atmosfære som gir hotellet en tydelig identitet."

"Den røde tråden gjennom hele dette arbeidet har vært å skape en lun og koselig atmosfære som gir hotellet en tydelig identitet."

Gjennomgripende plan

Første steg for Scenario har vært å kartlegge dagens situasjon, for deretter å lage en gjennomgripende plan der mange av rommene byttet funksjon. På den måten har hotellet fått en mer logisk inndeling. Dessuten har vi planlagt i detalj hva som skal gjenbrukes, trekkes om og gis bort av hotellets inventar. Vi har, så langt som mulig, brukt norske materialer og ombruk av eksisterende inventar har vært prioritert.

Fargene som nå smykker lokalene, er hentet fra historiske bygg i Nesbyen, og skaper et bånd mellom hotellet fra 1951 og den eldre bebyggelsen rundt. Den røde tråden gjennom hele dette arbeidet har vært å skape en lun og koselig atmosfære som gir hotellet en tydelig identitet og gjør det enklere for hotellets medarbeidere å formidle hva Hotell Nesbyen er overfor omverdenen.

Hotell Nesbyen // AS Scenario MNIL © Photo: Pernille Haukvik

Tett oppfølging

Prosjektet har inkludert mange befaringer gjennom hele prosessen slik at vi har kunnet justere underveis. Den tette oppfølgingen og nære samarbeidet med oppdragsgiver, har resultert i et interiør som føles genuint og byr på en historie om både bygget og bygda.

Hotell Nesbyen har fått en personlighet som skiller dette overnattingsstedet fra andre hoteller i Hallingdal. Et skandinavisk uttrykk forankret i norsk håndarbeidshistorie.

Velkommen!

Hotell Nesbyen // AS Scenario MNIL © Photo: Pernille Haukvik

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right