Loading greatness

Ranten Hotell

Ranten Hotell

Prosjekt: Hotell
Kunde: Nesfjellet Prosjektutvikling AS
År: 2022

Velkommen til Ranten Hotell - en reise tilbake til høyfjellskulturens glansdager!

Konsept

Myking området ligger nesten 1000m.o.h omkranset av vakker natur på alle kanter. Myking startet med turisme på 1880-tallet og hadde sin glanstid på 1960 til 1970-tallet. Det som i dag heter Ranten Hotell har vært et familiedrevet hotell siden 1968 og er tegnet av arkitekt Robert Jensen. Hotellet har fått sitt navn fra plassen hotellet ligger på - Ranten.


Ferie på norske høyfjellshoteller hadde sin storhetstid fra 50- til 70-tallet. Vår visjon var derfor å skape et høyfjellshotell som kunne gjenopplive sjarmen fra fortiden. Ranten Hotell er stedet hvor du kan oppleve den ekte følelsen av høyfjellet, omgitt av majestetiske topper.


Som det andre hotellet på Nesfjellet var det viktig for oss å skape et genuint og ekte uttrykk, i samme ånd som ble skapt på Hotell Nesbyen. Vårt mål var å gjenskape den gamle "Rantenmagien" fra 70-tallet. Vi startet med å bearbeide alle overflater, med maling og nye gulv. Hvert rom ble oppgradert med ny baderomsinnredning og moderniserte detaljer.

Ranten Hotell // AS Scenario MNIL © Photo: Kevin Fauske

Lunt og varmt lokale med et unikt interiør og atmosfære, som er tydelig forankret i Ranten sin fantastiske historie.

Lunt og varmt lokale med et unikt interiør og atmosfære, som er tydelig forankret i Ranten sin fantastiske historie.

Prosjektering

Vi har løst oppdraget med en rasjonell tilnærming, der vi har beholdt den opprinnelige planløsningen. Fokuset vårt har vært på overflater og en tydelig møbleringsplan, som skaper ulike soner og aktiviteter. Resepsjonen har også fått en oppgradering, med en iøyenfallende disk og et nytt ankomstområde, samt nye møbler og farger.

Nesfjellet Prosjektutvikling AS har et ektefølt engasjement rundt sine hoteller da de også er lokale og kommer fra Nesbyen. Dette har vært en svært viktig ressurs i arbeidet med å skape frem «Rantenmagien» igjen. Historiefortelling og forankring i området rundt har vært viktig både for Nesfjellet og for oss.

Selv med et stramt budsjett og ønske om å skape en "Wow"-faktor, har vi klart å oppnå mye med relativt lite. Vi har benyttet oss av en nordisk fargepalett inspirert av høyfjellshotellenes storhetstid på 50- til 70-tallet. Disse fargene er tilpasset byggets øvrige materialvalg og skaper en varm og autentisk atmosfære. Vi har valgt materialer, naturlige farger og tekstiler med historisk og nordisk preg, som bidrar til å forsterke den unike følelsen av Ranten Hotell.

Ranten Hotell // AS Scenario MNIL © Photo: Kevin Fauske

Farger og materialer

Våre produkter er av høy kvalitet og tilpasset aktiv bruk. Vi har valgt fremtidsrettede løsninger med intensjon om lang levetid. Vi ønsker å tilby et varmt og koselig sted, med et unikt interiør og atmosfære som er tydelig forankret i Rantens fantastiske historie. Våre ulike soner gir mulighet for forskjellige opplevelser - enten det er å nyte peiskosen med raggsokker etter en skitur eller å nyte en deilig 3-retters middag rundt bordet med hvite duker på kvelden.

Vi ønsker deg velkommen til Ranten Hotell, hvor vi har skapt en oase av fjellglede og autensitet. La oss ta deg med tilbake til høyfjellskulturens glansdager, der historie og moderne komfort møtes i en unik atmosfære.

Ranten Hotell // AS Scenario MNIL © Photo: Kevin Fauske

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right