Loading greatness

Hytte Holsåsen

Hytte Holsåsen

Prosjekt: Hytte
Kunde: Privat
Areal: 350 m2
År: 2021

Stram, maskulin arkitektur og røff fjellnatur danner bakteppet for et hytteinteriør som både spiller videre på disse elementene og tilfører en kjærkommen lunhet.

Del meg gjerne

Interiørarkitektens oppgave

Det er alltid spennende å kunne følge kunder gjennom boligreisen deres. I dette tilfellet var det en eksisterende klient som hadde skaffet seg en praktfull tomt og bygget en moderne, robust hytte, og som henvendte seg til Scenario for å gjøre hyttedrømmen komplett.

Oppdraget var å optimalisere planløsningen, skape belysningsplan og angi farger for vegger, gulv og himling samt spesialdesigne bad, kjøkken og garderober i tillegg til peis og trapp. Det overordnede estetiske målet var å skape et interiør som spilte videre på arkitekturen samtidig som rommene skulle tilføres en taktil, varm følelse som gjør hytta til et godt sted å være når vinden raser utenfor.

Hytte Holsåsen // AS Scenario MNIL © Photo: Sturla Bakken

Kjøkkeninnredningen er tegnet av Scenario med fokus på sømløse overganger mellom materialer og farger i gulv og tak.

Kjøkkeninnredningen er tegnet av Scenario med fokus på sømløse overganger mellom materialer og farger i gulv og tak.

Interiørkonsept

Gjennomgående er det brukt høvlet trepanel på vegger og i himling, og gulvet i allrommet er i solid heltre. Som en motvekt til den massive tilstedenærværelsen av treverk brukes det mye stål i innredningen. Peiskappen er kledd i varmvalsede stålplater, mens perforerte stålplater er brukt i rekkverket til det spesialtegnede trappeløpet, utført av Nytrapp, som leder fra hyttas inngangsparti til de ulike sonene. Dessuten knytter stålet fint an til kunstsmed Marcus Mars’ skulpturer som er integrert i interiøret.

Peisen er allrommets samlingspunkt – en høyreist gigant som vender ryggen mot naturen og åpner seg generøst inn mot rommet. En vinkel i bygget følges fint med peisens knekk og i forlengelsen av ildstedet er det sitteplass med utsikt til det storslåtte landskapet utenfor.

Alt av spesialdesign er tegnet av Scenario og utført av Lian og Lien Møbelsnekkeri, inkludert kjøkkenet som er designet for å oppleves som en del av rommet for øvrig. Treverket på frontene er høvlet for å ha samme uttrykk som vegger og himling, og resultatet er en sømløs overgang som gjør at helheten fremheves i stedet for de ulike elementene.

Hytte Holsåsen // AS Scenario MNIL © Photo: Sturla Bakken

Planløsning

Hytta består av kjeller med boder og teknisk rom, soveromsavdeling med bad og garderobe for eierne og to gjesterom med egne bad. Dessuten er hemsen over soverommene utnyttet slik at man har fått fem ekstra soveplasser her.

Hytte Holsåsen // AS Scenario MNIL © Photo: Sturla Bakken

Relaterte prosjekter

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right