Loading greatness

Hytte Risør

Hytte Risør

Prosjekt: Hytte Risør
Kunde:
Privat
Areal:
120 m2

Hytta ved vannkanten gjemmer seg mellom svaberg og kratt. En hytte som oppfyller alle sommerdrømmer om sjøutsikt, brygge og egen strand.

Del meg gjerne

Båt for bil

Når familien parkerer bilen, er det bare å la ferien begynne.
Sol, sjø og skjærgård ønsker velkommen, for til hytta kommer man med båt. Her har familien funnet sitt sted. En plass med usedvanlig flott nærhet til skjærgården.

Arkitekt for prosjektet er Oddvar Johansen i Kritt arkitekter. Utgangspunktet var en gammel hytte som ble revet for å gjøre plass til ny. Hytta ligger på et vakkert svaberg, med bare 40 meter til sjøen.

Hytta er nennsomt tilpasset svaberget og terrenget den ligger i. Formet som en T består den av en sovefløy og en stuefløy. Taket binder disse to huskroppene sammen, og gir samtidig dekke til deler av utearealene, slik at man kan være ute, uansett vær.

Hytte Risør // AS Scenario MNIL © Photo: Solveig Grøvle & Ann Helen Lund

I en sommerhytte er det viktig å ta hensyn til både inne- og utearealer som en helhet.

I en sommerhytte er det viktig å ta hensyn til både inne- og utearealer som en helhet.

Sjøutsikt fra alle rom


Stuen ligger mellom et skjermet gresskledd uteområde og en spektakulær utsikt mot havet.  Den har to nivåer, for å føye seg inn i svabergets form: et øvre for kjøkken og spiseplass, og det nedre for stuen.

Når vi starter på et prosjekt som dette, er arkitekturen i hytta førende. Her er det skapt en fantastisk flott hytte som inviterer naturen inn, noe som var viktig å spille videre på.
I en norsk sommerhytte er det viktig å ta hensyn til både inne- og ute bruk, spesielt hvordan inne og ute fungerer sammen. Lune områder er viktig da norske sommere ikke alltid tilbyr like fint vær som vi ønsker oss. Tomten egner seg fint for nettopp dette, da man kan se sjøen fra alle rom.

For å skape det lyse og luftige, men samtidig lune konseptet vi var ute etter, er det kun benyttet naturmaterialer i naturlige toner. Vi har valgt et mykere utrykk med en brukket hvitfarge i matt utførelse. Alle elementer i eik er behandlet med en gråtonet beis og Osmo produkter. Rommene er relativt små, og vi hadde derfor fokus på å skape et lyst og luftig uttrykk med møbler som harmonerer mer hyttens arkitektur.

Hytte Risør// AS Scenario MNIL © Photo: Solveig Grøvle & Ann Helen Lund

Hytte Risør// AS Scenario MNIL © Photo: Solveig Grøvle & Ann Helen Lund

Relaterte prosjekter

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right