Loading greatness

Lovdata

Lovdata

Prosjekt: Kontor
Kunde: Stiftelsen Lovdata
Areal: 1120 m2
År: 2020

Stiftelsen Lovdata sine lokaler i Oslo sentrum uttrykker organisasjonens viktige funksjon i samfunnet og er samtidig en attraktiv ramme rundt arbeidsdagen til de ansatte. Å bruke interiør som en tredimensjonell merkevarebygger, er noe Scenario jobber mye med. Denne tankemåten har vært bærende i Lovdata-prosjektet, der Scenario har hatt ansvaret for planløsning, interiør-, material- og belysningskonsept og design av all fast innredning.

Stiftelsens oppgave er å skape, vedlikeholde og drifte systemer for rettslig informasjon og den har en viktig rolle innen forskning på og formidling av rettslig informasjon. Det har vært et tydelig mål å la kontorlokalene visualisere Lovdatas identitet. Samtidig var det viktig å skape god arbeidsflyt, sørge for mulighet for konsentrasjon og legge til rette for at konfidensielle oppgaver kunne utføres på en mest mulig hensiktsmessig måte. I tillegg skulle lokalene selvsagt være et godt sted for ansatte og besøkende å oppholde seg.

 

Vi har løst oppgaven ved å skape en lun atmosfære forent med en verdighet som passer stiftelsens funksjon. En palett av rene, naturlige farger og materialer er brukt gjennomgående, med nøye utvalgte innslag av kontrastfarger for å skape litt energi i en ellers rofylt innredning. Det er mange spesialdesignede møbler i innredningen, blant annet for å innfri behovene for diskresjon og arbeidsro, som sitte båser og lydabsorberende skillevegger

Lovdata // AS Scenario MNIL © Photo: Nina Isabell Abrahamsen

Lovdatas samling av lovbøker er omfattende og strekker seg langt tilbake i tid, og må tas godt vare på. Samtidig benyttes disse bøkene i arbeidet, og skal derfor være lett tilgjengelige. Et bibliotek med spesialtegnede hyller ble løsningen. Det å vie et eget rom til samlingen understreker dens betydning på en helt annen måte enn hvis bøkene var spredt utover i lokalene. Og et bok fylt rom bidrar til å understreke Lovdata som en viktig kunnskapsbase i samfunnet.

Nyskjerrig på flere av våre prosjekter?

Se mer på vår Instagram!

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right