Loading greatness

Bolig Ullern

Bolig Ullern

Prosjekt: Bolig
Kunde: Privat
Areal: 409m2
År: 2022

Villaen fra 1910 er både blitt ført tilbake til sine stilmessige røtter og oppdatert til moderne tid. Resultatet er et kontrastfylt interiør med langvarige kvaliteter som hever seg over øyeblikkets trender.

Herskapelig trevilla

Den herskapelige trevillaen fra 1910 var velholdt, men upersonlig og preget av flere oppgraderinger som hadde ført boligen stilmessig vekk fra det opprinnelige. Eierne opplevde dessuten huset som kaldt og tok derfor ikke alle deler i bruk.

Scenario ble engasjert for å lede og gjennomføre en omfattende renovering, med det klare mål å få på plass en bygningsmessig helhet, og føre huset tilbake til sin originale stil epoke gjennom fargepalett og arkitektoniske detaljer. Samtidig ønsket eierne et hjem som passet dem som en moderne småbarnsfamilie.

Abbedisvingen // AS Scenario MNIL © Photo: Birgit Fauske

Møte mellom gammelt og nytt

Prosjektet har inkludert oppussing av alle overflater, totalrenovering av baderom i overetasjen og av anneks i hagen. Vi har også skapt en møbleringsplan som aktiviserer alle rom og som skaper spennende møter mellom den historiske rammen og de moderne møblene og interiørobjektene. Scenario har vært involvert gjennom hele prosessen, med ukentlige byggemøter der både de engasjerte eierne og det kunnskapsrike håndverkerteamet fra Treverkstedet og Spikern Bygg har deltatt aktivt.

Eiernes ønske om kvalitet i alle ledd, uten lettvinte snarveier, har bidratt til et gjennomført prosjekt fra begynnelse til slutt. Et eksempel som viser hvor nøye man har gått til verks er strømbryterne som er levert i en egendefinert farge, valgt ut for å stå i bevisst kontrast til interiørets palett for øvrig. Og selv om den over 110 år gamle villaen er blitt et smarthus i forbindelse med renoveringen, er dette gjort uten synlige tegn. Belysningen er betydelig oppgradert med diskret hovedbelysning i form av spotter integrert i eksisterende himling og dekorative lamper som smykker rommene skaper en behagelig stemning.

Abbedisvingen // AS Scenario MNIL © Photo: Birgit Fauske

Historiske farger

Fargesettingen av dette huset har ført oss tilbake til Norge på begynnelsen av forrige århundre. Vi har valgt å unngå kulører som oppleves som nye og trendy, og heller la fargene knytte an til villaens stilhistorie. Dette er gjort for å sikre at interiøret holder i mange år fremover og ikke blir fort utdatert. Det var naturlig å velge farger fra den britiske malingsprodusenten Farrow & Ball som baserer sitt fargekart på farger som finnes i historiske bygninger på de britiske øyer og som lager maling med en naturlig finish.

Ønsket om å se forbi trender omfatter mer enn fargevalget. Prosjektet har fokusert på å skape et hjem med varige kvaliteter som tåler tidens tann. Det har gitt seg utslag i gjenbruk av eksisterende innredning; blant annet er Kvänum-kjøkkenet og annen fast innredning beholdt og gitt noen malingsstrøk for å passe bedre overens med resten av interiøret. Vi har også valgt å beholde parkettgulvet, som er blitt restaurert der det var nødvendig.

Abbedisvingen // AS Scenario MNIL © Photo: Birgit Fauske

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right