Loading greatness

Bolig Asker

Bolig Asker

Prosjekt: Bolig Asker
Kunde:
Privat
Areal:
Ca. 300 m2
År: 2019

Den gamle villaen i drakestil er blitt oppdatert og fremstår i dag som et hus der opprinnelig arkitektur og moderne design forenes i et spennende og vellykket møte mellom gammelt og nytt.

Del meg gjerne

Utgangspunktet for prosjektet var en gammel villa i drakestil med et spesielt tilbygg som eieren ønsket å endre til et mer harmonisk bygg som passet for en moderne familie. På ønskelisten sto også et utendørs svømmebasseng og en frittstående badstubygning. Boligen hadde mange gode kvaliteter som vi har bygget videre på. Hovedfokuset har derfor vært å optimalisere huset ved å finne praktiske løsninger som blant annet inneholdt å flytte kjøkkenet til et mer åpent allrom, med utsikt mot Oslofjorden.

Tok utgangspunkt i tømmerveggene

Huset var slitent, og fungerte på ingen måte optimalt. Tømmerveggene og en stor, gammel peis satte en del begrensninger for praktiske løsninger som passet behovene og ønskene til en moderne familie. Peisen ble besluttet revet, mens tømmerveggene ble en betingelse for utviklingen av interiørkonseptet.

På dette prosjektet har Scenario bistått med både ny planløsning i hovedetasje, ny terrasse på siden av huset inkludert ny terrassedør, nytt inngangsparti og trapp i 2.etg, nytt kjøkken, 3 nye bad og amfitrapp mellom gammelt og nytt bygg, i tillegg til rehabilitering av eksisterende overflater, supplering nye materialer og forslag til supplering av løs innredning.

Bolig Asker// AS Scenario MNIL © Photo: Nina Isabell Abrahamsen

"Et spennende og vellykket møte mellom gammelt og nytt"

"Et spennende og vellykket møte mellom gammelt og nytt"

Kjøkken i samspill med uterommet

Det største grepet var å flytte kjøkkenet inn i et av de store rommene på husets fremside slik at man fikk glede av den fantastiske utsikten over Oslofjorden og kunne skape et allrom med mulighet for å samle familie og venner. Der ble det også laget en enklere tilgang til terrassen på siden av huset ved å sette inn en terrassedør direkte fra kjøkkenet. Vi har tilført dette huset en velfungerende planløsning som gjør at utsikt og solforhold utnyttes optimalt. Videre har ønsket om å beholde rustikke løsninger inspirert til nytenkning på bygningsmessige elementer, spesielt trappene.

Et møte mellom gammelt og nytt

For å finne passende belysning til de ulike rommene ble det valgt skinner, og andre utenpå liggende spotter, som ble flettet inn i interiøret og ellers var med på å stramme opp husets karakter.

Fargene og materialene som ble brukt, er videreført ved å flette inn det gamle med det nye, som blant annet svartlakkert stål blandet med treverk i forskjellig utførelse. Fargene på veggene har dempede og jordnære toner, og dette sammen med blant annet grønne planter bidrar til å lage en lun og avslappende stemning i hjemmet.

Bolig Asker// AS Scenario MNIL © Photo: Nina Isabell Abrahamsen

Relaterte prosjekter

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right