Loading greatness

Bolig Haslum

Bolig Haslum

Prosjekt: Bolig
Kunde: Privat
Areal: 195 m2
År: 2023

Gjenoppliving av tidløs eleganse: Et interiørprosjekt med referanser fra 1960-tallet

Rasjonell eleganse fra fortid til nåtid

Vår siste interiørprosjektering tar oss tilbake til begynnelsen av 1960-tallet, en tid preget av rasjonalitet, industriell produksjon og økonomisk tankegang i arkitekturen. Dette arkitekttegnede huset har opp gjennom årene mistet sin tilknytning til den opprinnelige arkitekturen, etter flere runder med oppussing.

Vår visjon var klar: "Å gjenopplive interiøret med en tydelig funksjonalistisk tilnærming, samtidig som vi innførte elementer fra dagens estetikk."

Bolig Haslum // AS Scenario MNIL © Photo: Kevin Fauske

Eierne hadde en drøm om et tilbygg som ville gi andre etasje ekstra høyde og funksjonalitet.

Eierne hadde en drøm om et tilbygg som ville gi andre etasje ekstra høyde og funksjonalitet.

En renovering i stor skala

Boligen er godt vedlikeholdt, men nå når eierne sto foran en ny epoke i livet etter at barna hadde forlatt redet, hadde de en drøm om å realisere et tilbygg som ville gi andre etasje ekstra høyde og funksjonalitet. Og i denne sammenheng også gå over alle overflater i huset i en felles harmoni.


Med et solid utgangspunkt i den eksisterende strukturen, omfavnet de visjonen om å gi boligen sin en fullstendig transformasjon.


Kundene delte vår entusiasme for å bringe boligen tilbake til sin funksjonalistiske essens, slik den en gang ble skapt. Vi var enige om å starte med et blankt lerret og tilbakestille alle overflater, romligheter og interiør. Ved å utnytte de arkitektoniske kvalitetene som allerede eksisterte i huset, kunne vi fremheve potensialet som arkitekten en gang hadde drømt om.


Vi har satt ekte materialer i sentrum av designet, inkludert heltregulv i eik, ekte steinbenkeplater, og andre autentiske detaljer som gir prosjektet den kvaliteten og varigheten det fortjener.Bolig Haslum // AS Scenario MNIL © Photo: Kevin Fauske

Fokus på varige kvaliteter

Tilbygget ble utformet i samarbeid mellom arkitekt og byggherre, og vi ble deretter med på å forme uttrykket, velge materialer og utvikle romlige løsninger.


Vi klarte å skape en harmonisk sammenheng mellom det nye tilbygget og det originale huset ved å trekke den originale taksteinens farge ned i tilbygget. Dette ga en følelse av enhet uten at det føltes fremmed eller moderne. Selv husets opprinnelige grønne farge ble malt om for å matche tilbygget, og resultatet er et moderne og sammenhengende utseende.


Vi ønsket å tydeligegjøre inngangspartiet ved å bruke eikespiler i natur. Eiken er et gjennomgående materiale i hele huset, og er et fint bindeledd mellom ute og inne.

Bolig Haslum // AS Scenario MNIL © Photo: Kevin Fauske

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right