Loading greatness

David-Andersen

David-Andersen

Prosjekt: Ny butikk for gullsmed David-Andersen i Trondheim
Kunde: David-Andersen
Areal: 190 m2
År: 2021

I et verneverdig trehus, i Nordregate i Trondheim, har David-Andersen konsernet nå åpnet sin 8. butikk. Elegante møbler og spesialdesignede utstillingsmontere er omhyggelig utformet, og gir butikken en sterk identitet. Materialkombinasjonen består av elegante tredetaljer, lin- og boucléstoff, håndbørstetede messingoverflater og marmor, som avslappet, raffinert og luksuriøs butikk på samme tid.

Del meg gjerne

David-Andersen konsernet vokser, og våren 2021 meldte behovet seg for å utvide med en ny butikk filial i Trondheim. Scenario ble engasjert til å planlegge arealet i tråd med David-Andersen’s krav og ønsker, definere konsept for lokalene, prosjektere utforming og design av nye utstillings komponenter, koordinere mot tekniske fag og følge opp gjennomføringen av byggeprosjektet.

Materialkombinasjonen av elegante tredetaljer, lin- og boucléstoff, håndbørstetede messingoverflater og marmor skaper både en avslappet, raffinert og luksuriøs butikk på samme tid.

Materialkombinasjonen av elegante tredetaljer, lin- og boucléstoff, håndbørstetede messingoverflater og marmor skaper både en avslappet, raffinert og luksuriøs butikk på samme tid.

Spesialdesign fra A til Å


Himlingen, veggene og gulvet er i en dus palett, kombinert med naturmaterialer som eik og sandstein fungerer disse som en rolig ramme, slik at elementene ikke tar oppmerksomheten vekk fra salgsvarene.

Det var et sterkt ønske om å ikke fremstå lik de andre aktørene på markedet, så denne butikken skiller seg derfor klart ut med sine spesialtegnede montere, utstillingskap og disker – skreddersydd for David-Andersen sitt merkevareuttrykk.

Både disken og hyllene er skulpturelle former som opphøyer utstillingen av smykkene. Kundene vil oppleve butikken mer som et galleri hvor smykkene stilles ut som unike designobjekter. Intensjonen var å skape en unik opplevelse av interiøret som installasjonskunst hvor kundene kan oppdage nye elementer.

Oppbevaringen er integrert under hyllene og glassmonterne, i skuffer og skap med like fronter. Salgsdisken er tenkt som et felles knutepunkt, med disk i front og kaffebar på baksiden, slik at kundene kan bevege seg rundt den, uten opplevelse av at den har en bakside. Kabelføringene for kassen er derfor også skjult i disken for å unngå visuell støy. Noen få møbler og lamper står frem som designobjekter og bidrar til et galleriinntrykk, men med et hjemlig inntrykk som skaper en inviterende atmosfære.


David-Andersen // AS Scenario MNIL © Photo: Intent Studio v/Marte Hasselø / Nina Isabell Abrahamsen

Relaterte prosjekter

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right