Loading greatness

David-Andersens flaggskipbutikk

David-Andersens flaggskipbutikk

Prosjekt: Totalrenovering av flaggskipbutikk for gullsmed David-Andersen
Kunde: David-Andersen
Areal: 350 m2
År: 2022

Ærverdige David-Andersen på Egertorget er restaurert og modernisert med designelementer inspirert fra tidligere epoker.

Nyoppusset flaggskipbutikk

David-Andersen på Egertorget har vært et kjent syn for Oslobeboere gjennom nesten et århundre. Scenario ble engasjert til å planlegge arealet i tråd med David-Andersen’s ønsker.
Vi har definert konsept for lokalene, design av nye utstillings komponenter, koordinert mot tekniske fag og fulgt opp gjennomføringen av byggeprosjektet. Med dette har butikken
nå hatt en total renovering, både estetisk og strukturelt.

Den ikoniske butikken fremstår som helt ny, men med flere likhetstrekk til butikkens utseende tidlig i forrige århundre.
Ønsket rundt designet var å ikke hoppe på nye trender, men
å bygge en butikk for fremtiden med fokus på varige løsninger.

1876 var året David-Andersen ble grunnlagt i Kristiania, og fokuset til gullsmeden skulle være godt håndverk i kombinasjon med industri. Det var i 1927 at David-Andersen åpnet dørene til sin ikoniske butikk i Karl Johans gate 20. I sin tid, var det ikke bare den mest elegante, men også Norges største gullsmedbutikk.

David-Andersens flaggskipbutikk // AS Scenario MNIL © Photo: Kevin Fauske

«Scenario har dykket ned i David-Andersen sin historie og latt oss inspirere av bilder fra tidligere epoker.»

«Scenario har dykket ned i David-Andersen sin historie og latt oss inspirere av bilder fra tidligere epoker.»

Handleopplevelsen i fokus

I dagens samfunn kan man få tak i hva som helst på nett og derfor ønsker David-Andersen å sette selve handleopplevelsen i fokus, ved å etablere blant annet VIP-rommene. Hovedbriefen til Scenario var at kunden skal oppleve noe mer enn ved å handle på nett, som også understreker den sterke og ærverdige merkevaren de har etablert seg. 

Håpet var å tilbakeføre lokalet til sin opprinnelse ikledd en moderne fortolkning. Resultatet har blitt en hyllest til håndverket. Konseptet tar inspirasjon fra prosessen til en gullsmed med fragmenterte bruddstykker i kontrast mot det hele og rene som gjenspeiler seg i spesialdesignede montere og salgsdisker.
Langs hele fasaden er det blitt åpnet opp til full takhøyde, med store lister og nydelig stukkatur gir det rommet en klassisk look.
En dus palett er etablert ved bruk av lyse naturmaterialer kombinert med sortbeiset- og røkt eik som utgjør en rolig ramme.

Elegante møbler og spesialdesignede utstillingsmontere er omhyggelig utformet og er med på å gi butikken en sterk visuell identitet. Nye overflater i elegante tredetaljer, lin- og boucléstoff, håndbørstet messing og marmor, gir den nye butikken en avslappet, raffinert og luksuriøs opplevelse på samme tid.

David-Andersens flaggskipbutikk // AS Scenario MNIL © Photo: Kevin Fauske

Skreddersydd for David-Andersen

David-Andersen hadde et ønske om å skille seg ut fra de andre aktørene på markedet. Med spesialtegnede montere, utstillingsskap og disker – skreddersydd for deres merkevareuttrykk. Både disken og hyllene er skulpturelle former som opphøyer utstillingen av smykkene. Kundene vil oppleve butikken mer som et galleri hvor smykkene stilles ut som unike designobjekter. Intensjonen var å skape en unik opplevelse av interiøret som installasjonskunst.

Salgsdiskene er tenkt som felles knutepunkter, slik at kundene kan bevege seg rundt dem, uten opplevelse av at den har en bakside. Kabelføringer er derfor også skjult i disken for å unngå visuell støy. Noen få møbler og lamper står frem som designobjekter og bidrar til et galleri inntrykk, men med en hjemlig atmosfære.

 

David-Andersen har gjennomgått et moderniserende taktskifte. Med stolthet i sin historie og fremoverlente blikk, har vi sammen skapt et lokale som gjenspeiler deres identitet. De møtte oss med et åpent sinn, som har gjort dette til en spennende reise for oss å være med på. I tillegg til klassiske detaljer og spesialdesignede elementer, fremmer de også samtidskunstnere som Ali Shah Gallefoss og Mie Marie Simonnæs, som har bidratt til utsmykning av lokalene.

Se flere av våre spennedne prosjekter på vår Instagram!

David-Andersens flaggskipbutikk // AS Scenario MNIL © Photo: Kevin Fauske

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right