Loading greatness

Deichman - For barna

Deichman - For barna

Prosjekt: Deichman Bjørvika

Oppdragsgiver: Kultur- og idrettsbygg – Deichman Bjørvika

År: 2020

Deichman Bjørvika preges innvendig av store, åpne arealer, noe som i utgangspunktet gjorde det vanskelig å navigere seg. Arkitekturens gjennomgående materialpalett består i hovedsak av betong, glass og behandlet stål. ‍Interiørarkitekturen ble derfor viktig for å definere de ulike avdelingene og veilede besøkende. Hver sone er nå gitt en unik scenografi. Barneavdelingen ble spesielt viktig for å skape spenning og engasjement for de små.

DRØMMENDE DESIGN

«Drømmende» har vært et viktig stikkord for innredningen av barneavdelingen, som deler bibliotekets andre etasje sammen med avdelingen for skjønnlitteratur.
Å gi barna en arena der de kan lese, leke og utfolde seg, har vært en viktig og spennende utfordring. Her skal barna føle seg på hjemmebane, kippe av seg skoene og krype opp i en stol med en bok eller filosofere over livet utstrakt på en sofa.
Scenario har her skapt en trygg og eventyrlig ramme som de unge besøkende kan utfolde seg i.

Deichman Bjørvika // AS Scenario MNIL © Photo: Nina Isabell Abrahamsen
/ Ole Walter Jacobsen / Gatis Rozenfelds

TANKEN BAK

I denne avdelingen valgte Scenario å utnytte nisjer til å skape hulelignende, morsomme rom som barna kan boltre seg i.
Hver nisje har fått sitt eget tema og palett i sterke farger, som fuglefjellet der et polstret, rødfarget amfi er bygget opp med sitteputer. I en annen lekenisje prydes flatene av ullkuler i ulike nyanser av blått. Området som helhet er skapt for å invitere til fysisk utfoldelse så vel som til rofylt lesning. Her er det også mulighet for å vise film eller teater.

Det har vært mye spesialdesign, som sofamodulen, lekehuset og bokkasser utformet som små tog. Så langt som mulig er plast unngått som materiale til fordel for treverk, kromfritt skinn og tekstiler. Det har også vært viktig å sørge for komfortable sitteplasser for foreldre og andre voksne som er med barna til biblioteket, slik at opplevelsen blir positiv for hele følget – som kan inspirere til nye besøk.

Deichman Bjørvika // AS Scenario MNIL © Photo: Nina Isabell Abrahamsen
/ Ole Walter Jacobsen / Gatis Rozenfelds

Relaterte prosjekter

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right