Loading greatness

Mastemyr

Mastemyr

Prosjekt: Næringsbygg
Kunde: Kolbotn Eiendom AS / Fearnley Business Management AS
Areal: 300 m2
År: 2021

Kontorbyggets kantine og resepsjonsområde er forvandlet til lyse lokaler som innhenter den omkringliggende naturen, samtidig som interiøret knyttes opp mot industrivirksomheten i bygget. På industriområdet Mastemyr utenfor Oslo, ligger et kontorbygg der en del tekniske og industrielle firmaer holder til. Lokalet var slitt og utdatert – og Scenario ble hentet inn for å gi det et nødvendig løft. Oppdraget har omfattet konseptutvikling, tekniske tegninger, ny møbleringsplan, samt løst og fast inventar.

Del meg gjerne

Eik og metall

Scenario har spesialtegnet sittebåser i kantinen, slik at det er mulig å ta mindre møter her. Disse båsene har bordplater i komposittmarmor, sittedyner utført i gjenbrukt ull fra Kvadrat, med en ramme i eik. Båsenes vegger er utført i enten eik eller strekkmetall, en kombinasjon som skaper en intim, men samtidig luftig følelse. Dessuten henter metallet opp det industrielle innslaget i interiøret.

Metall kan gi en krevende akustikk, derfor er det lagt lyd absorberende partier i himlingen, både i resepsjonen og kantinen. Dette er for å opprettholde et behagelig lydnivå, selv når mange mennesker møtes samtidig.


"Resepsjonsområde er forvandlet til lyse lokaler som innhenter naturen utenfor."

"Resepsjonsområde er forvandlet til lyse lokaler som innhenter naturen utenfor."

God flyt

I tillegg til å bevare himlingen, har vi beholdt den norske skiferen i resepsjonen og Poul Henningsens ikoniske lampe "Konglen". Etter renoveringen fremstår kantinen og resepsjonen som inviterende, med god flyt, der det røffe møter det nordisk elegante.


Mastemyr // AS Scenario MNIL © Photo: Nina Isabell Abrahamsen

Grønn harmoni

Vi har knyttet an til byggets industrielle preg gjennom å ta vare på den eksisterende himlingen i metall, som så er blitt spraylakkert sort. Videre, har det vært viktig å knytte inne med ute, gjennom store vindusflater i både resepsjonen og kantinen, ved bruk av naturmaterialer og grønne fargetoner på vegger, fliser og fast inventar. Grønt skaper en behagelig atmosfære og trigger matlysten.

Mastemyr // AS Scenario MNIL © Photo: Nina Isabell Abrahamsen

Relaterte prosjekter

Scenario badge

Vi er uredde, løsningsorienterte og har sterk faglig integritet. Med humor og dynamisk teamarbeid skaper vi design av unike løsninger tilpasset dine behov.

Si HEI til oss i Scenario.
La oss snakke om ditt prosjekt

Arrow right